Jaha, är det där jag har gömt mig?

Det var verkligen så det kändes på bussen hem ikväll. En verklig jaha-upplevelse (älskar såna!).
Här har jag sprungit omkring i en evighet och letat efter mig själv, försökt sova bort dagarna och ständigt varit i bråk med mig själv. Vem fan är du, vad gör du i mitt huvud och varför är du så deprimerad? Var är mitt glada, roliga, perversa,  pratglada jag?
Också fanns lösningen där, rakt framför ögonen på mig nästan. Det var bara att plocka tillbaka det som tagits ifrån mig helt enkelt, om än i en mindre dos (men åh så givande!).


På en stol i någons kök satt jag visst. Med ena knät uppdraget och armbågen på bordet. Ätandes som vanligt. I mängder, som vanligt. En pik här, en retsam kommentar där. Felsägningar och misstolkningar. Tappade hakor och asgarv. Psch, tss och poff. Det är jag det, och jag älskar mig själv!



 
Nästa vecka blir kalasbra, jag känner det på mig. Jag, mitt sanna jag, ska träffa någon, jag ska ta tag i jobb/bostadsdelen, jag tror nästan jag ska se till att släpa med mig kameran(över ett halvår sen sist) och jag fyller arton, äntligen myndig! Tjejer, vad sägs om att fira mig i veckan? Jag bjuder på fika!


Puss <3
/R



Vet att jag använt bilden nyss, men denna gång beskriver den verkligen hur jag känner mig, Glädje, lycka och sol!

Torsdag.

Hemma idag, jag orkade fan inte.

I tisdags var jag i himlen och igår skulle jag tydligen tillbaka till helvetet. Då brast det för mig, och jag skäms lite över det. Jag skulle ju klara av det, jag skulle ju orka vara stark hela vägen? Vafan? Men det är långt mellan toppen och botten, så jag antar att det var okej just därför.

Jag gillar inte helvetet, den jag är där stannar kvar för länge när jag reser tillbaka till himlen. Och det stör mig, för jag kan verkligen inte slappna av när jag är framme, jag kan inte vara mig själv när jag är där. Eller jo, men det tar ett tag, ett bra tag. Och det är synd, för jag vill verkligen visa vem jag är, hur underbar jag egentligen är, glad, lycklig, pratsam... jag!
Men som det är nu, som jag är nu, förstår jag att man inte riktigt vill något mer med mig för tillfället.
Vi lägger det på is sålänge. Tar det lugnt. Ser vad som händer.

Med den lilla skillnaden att jag faktiskt tänker tvinga fram mig själv. För jag tror jag gillar det här. Jag tror det kan fungera, när jag väl är mig själv.

Söndag :)

10 dagar kvar till 18, gissa vem som toklängtar?

Bläääh, jag som trodde att jag hade klarat mig ifrån alla smittor och förkyldningar men nu sitter jag här ändå och snorar och har mig. Inte kul, men jag vägrar att vara sjuk! Förstår däremot  om ni ex-sjuklingar vill hålla er på några meters avstånd, och det är helt okej med mig ;)
Massa te och varm mjölk med honung blir det nu, också tidigt i säng så jag sover bort det här i natt...ser nämligen fram emot morgondagen :)
 
Var iaf på bio med Jessica B igår, och filmen var riktigt bra! Och ja, den gav ett litet shoppingbegär, typ. Litet.

Och min mobil är nu inlämnad, den började glappa i måndags och sen dess har jag kämpat med att hålla batterinivån på runt 8%, men i fredags fick den dö helt. Så om jag svarar segt så är det för att jag försöker vänja mig vid nokia ;) (Lolla, Jessi, hur lyckades ni?! jag blir gaaalen!)
2-4 veckor, kul det också.

Något som är kul är att jag ska få träffa massa trevligt folk denna vecka, på tisdag ska jag och Johanna umgås och på lördag ska jag och Angie till skansen :D

Nu, tillbaka till verkligheten, med musik (ikväll har jag David Bowie i öronen) och skrivande och Beck om 5 min!
Puss!

Sol!


Ah, så härligt väder det är ute!

Började dagen med frukost ute i solen, varm choklad och hundsällskap. Mycket mysigt, men nu har jag flyttat in igen, vill ju inte bli för brun på en gång haha ; )

Och idag är det 2 veckor kvar till 18! :D Så himla härligt, men det är ändå en lång tid att bara "sitta av". Så om någon vill fylla min kalender med fika eller häng eller sitta och titta på blåmesar på en parkbänk i fyra timmar eller vad som, gör't!

Kalas imorgon, bio på lördag!

Yes, så var allt fixat till imorgon och till på lördag. Imorgon är det kalas som gäller, eller överraskningsfika eller vad man nu ska kalla det... Var tänkt sen tidigare att jag skulle dit imorgon och gratta men nu "kan jag inte" helt plötsligt, hehe. Kommer få en rejäl utskällning för det imorgon ;)

Också har jag "köpt" biobiljetter idag, till Jessica B och mig! På lördag ska vi se En shopaholics bekännelser, får se om vi kanske åker in lite tidigare och passar på att fönstershoppa och umgås också?

Sitter förresten och tittar på Lost just nu, har missat säkert en-två säsonger eller nåt... men vad i helvete?! Vadå börja om på ruta ett igen, tillbaka på ön från början liksom?
ÅH va drygt! Precis som när man nästan byggt klart ett korthus, också kommer det en liten vindpust och man får börja om från början. Ja inte för att jag följer serien längre, det blev för drygt, men nu måste jag ju se det här... för nu är jag irriterad och intresserad. AAAaaaah!

Har jag missat något?

Usch, känns som att alla är superstressade just nu. Har hundra saker att göra, springer omkring som galningar och bra stressar. Också lilla jag mitt upp i alltihopa som bara flyter omkring, tar allt som det kommer och inte gör någonting alls. Har jag missat något?

Ta hand om er och glöm inte att andas!

Söndag

11 timmar sömn inatt, och massa mardrömmar. Inte helt okej men jag har iaf fått tillräckligt med sömn för en gångs skull.

Idag har jag inte gjort mycket. Försökt välja kurser och käkat massa kex. Gick en "gå lugnt och fint och sansat"-tur med Chief, och han skötte sig! Fast med tanke på att vi inte mötte någon så var det inte alltför svårt för lillponken. Och då gick vi ändå en låååång runda.

Beck, nybakade muffins och popcorn blire nu. mums!

Lördag

Hej och hå, ikväll blir det popcorn i mängder! Utan popcorn i över en vecka, fy bubblan.

I torsdags var det bio med Jessica K, veckorevyn bjöd på förhandsvisning av "Dumpa honom" (He's just not that into you som den också heter, hemskt dålig översättning!). Mycket bra film, fint slut. Men boken vi fick... seriöst, läste igenom den igår och jag tänker ta den med en STOR nypa salt. Lyssnar man på allt som sägs i den kommer man garanterat vara evigt singel.
Jaja.

Gårdagen var lugn. Blev såld till en riktigt tråkig typ, jag ingick tydligen i "kebab med ris"-menyn, haha!

Och idag gör jag ingenting, mest planerande och funderande.
Ska fortsätta lyssna igenom U2's nya, mycket bra är den!

Dåtid, nutid... framtid?

För ett år sedan satt jag hemma hos en vän. Jag var trött, nere och förvirrad och visste inte alls hur min framtid skulle te sig de kommande året eller ens de närmaste timmarna. Jag hade precis gjort mitt då största val i livet och det är nog det jobbigaste jag någonsin har gjort. Men samtidigt var det det bästa. Absolut.

Då trodde jag nog att jag skulle vara på ett helt annat ställe än jag är idag. Jag trodde att det fanns goda och hjälpsamma människor, att folk ville varandra det bästa och att allt så småningom skulle lösa sig.

Idag vet jag bättre. Det finns få som vill andra gott och de flesta gör allt för att rädda sitt eget skinn först, även om det är på bekostnad av andra. Vill man något fungerar det inte längre att vara den snälla och duktiga lilla flickan som gör allt rätt och riktigt, aldrig gör något dumt, har fina betyg och bara svarar på tilltal. Och det enda som egentligen löser sig av sig självt är brustabletter i ett glas vatten.

Det är andra regler i den stora vida världen och allt det fina uppförandet du lärde dig när du var barn kommer tyvärr inte hjälpa dig, möjligen stjälpa.

Vill man något måste man kämpa för det. Man måste vara beredd att ta på sig boxningshandskarna och gå upp i ringen och ta fajten. För livet är inget för fegisar.

Om ett år tänker jag inte vara en av dem som säger "det här vädret gör mig så deprimerad". Jag tänker vara den som känner sig glad och lycklig över att livet flyter på så bra. Det är mitt mål, det är det jag vill. Och den här gången vet jag vad som krävs. Den här gången tänker jag slåss för det.

Låt bästa man vinna.



Idag funderar jag över ett mindre val än för ett år sedan, men det har fortfarande betydelse för framtiden. Jag funderar på vilka kurser jag ska välja till nästa år, sista året(!), kursvalsdag imorgon. Och det blir nog lite mer "det här kan vara bra för framtiden" än "det här kan vara kul". Men det blir bra. Jag ska göra det bra.

Pengar? :D

God morgon :)

Sitter och väntar på mejlsvar, riktigt kul när man inte har något tålamod alls. Vänta är inte min grej.
Gäller iaf ett köp, Ronja har äntligen fått tummen ur och satt ut annons.. så hoppas på pengar snart :D För pengar = kläder :D Var väl tänkt att pengarna skulle gå till gymkort från början men... näeeej. Jag gillar min degiga stil.

Fast jag känner för att springa en vända, bli jättesvettig och klibbig och jätteanfådd och lägga mig och dö när jag kommit upp för värsta backen...ta ett bad, gå och lägga mig tidigt och njuta av min sovmorgon imorgon, haha.





Haha, och jag som inte trodde att någon skulle vara intresserad, nu ramlade svar nummer 5 in xD

"sjuk"

Idag är jag sjuk. Eller, idag orkade jag inte kliva upp ur sängen. Kan inte riktigt bestämma mig för vad som låter bäst.

Solen skiner och det är riktigt uppiggande att se snön smälta bort. Kanskekanskekanske att det går och blir vår nu? Vi hoppas.

Nu måste jag fortsätta med energipluggandet, det kommer gå jääättebra på fredag om jag fortsätter så här.

Plåtning

Skoluppgift, bilder för tidningsomslag. Jessica B var modell och min vän Sara H var den stylist hon är och skötte smink och hår (Tusen tack!). Riktigt lyckat måste jag säga, och extremt trevligt för mig att få hjälp med sminket av någon som förstår sig på det där.
Det färdiga resultatet slänger jag upp lite senare (typ när det är klart) men här är några bilder från den kvällen, tycks? :)

Modell: Jessica B, stylist: Sara H, fotograf: Ronja (jag)


Modell: Jessica B, stylist: Sara H, fotograf: Ronja(jag)


Modell: Jessica B, stylist: Sara H, Fotograf: Ronja (jag)
RSS 2.0