Jobb? - Nej tack.

Jag tror vi kan skriva in det i min personbeskrivning nu, jag ÄR korkad. Trots att jag är en fattig lantis med bara studiebidraget att leva på, och troligen ingentiing alls i sommar tackade jag bestämt nej till jobb igår. Eller, sket i att svara helt enkelt. Det kändes liksom inte helt okej att jobba på en ort man planerar att ha på minst 1.5 mils avstånd inom en snar framtid. Hoppa in och jobba extra lite helger nu och hela sommaren hade ju inte varit fel annars. Men nej, i sommar får någon annan klättra omkring i slottsfönster i jakt på jättespindlar, dammråttor och hästflugor. Den här rödtotten har andra planer.

Måste tänka om lite kring mitt planläggande också. Tandläkartid 8.10 och sovmorgon till 11, hur tänkte jag där?

What is love?

Who Needs Love?




åh.

Har förresten läst klart Marley och jag, och ja, det var en riktigt, riktigt bra bok. Massa skratt och massa tårar. Jag har nog aldrig haft så svårt att läsa slutet av en bok någon gång, och aldrig att jag har gråtit för att jag läst en bok. Men nu, med den här.... jag grät i mängder och fick lägga ifrån mig boken flera gånger, ett stycke i taget blev det på sin höjd. Ålder, ras, färg, sinne.... allt stämmer ju. Det kändes i hjärtat.

Läs den. Den är fin.

Nu väntar jag på nästa bokpaket, svenskt och japanskt denna gång. Helt okej.

Migrän <3

Igår lärde jag känna Migrän.Första gången. Mycket trevligt. Så gårdagen var väl inte mysig direkt, inte alls faktiskt. Och det blir ju inte lättare av att man inte äter värktabletter. Funderade på att köra in huvudet i väggen ett par gånger, men istället... städade jag? Och solade? Hur tänkte jag där?!

Men men, idag är det bättre. Vaknade vid tre inatt av att jag inte hade huvudvärk, haha. Lite huvudvärk idag också, men det borde gå att lösa med lite glass.
Japp.

Blå


"Säg att du lovar."
"Jag lovar."

Vi har motionerat, frivilligt!

Trött som fan efter en liten tur med Chiefen, 5 km varav 2,5 vi sprang. I intervaller såklart, korta sådana dessutom då jag anser att springa mer än 100 m i taget är idioti. Man måste ju hinna andas också liksom. Hehe, Chiefen tittade väldigt konstigt på mig i början, "vad i helvete gör du matte?!" Sen gick det finfint :)

Så nu har jag varit duktig! Folk som tror att jag är lat och inte rör på mig, de skulle se mig när jag går och tänker... då går det undan!  Eller springer för den delen, men det gör jag bara när det är väldigt mycket att tänka på.

Verkar dessutom som att det blir en kvällpromenad lite senare (kom ihåg att klä dig ordenligt nu Ronja!), sen hur nyttig den egentligen är behöver vi kanske inte ta upp så är vi alla nöjda och glada? Bra!

Lördag med vännen



Sova, tänka, läsa, gosa.
Bättre än så blir det helt enkelt inte!

läslust?

Åh, äntligen!
Har precis kommit hem efter att ha åkt till posten och hämtat ut mina böcker, så nu har jag något att fördriva tiden med! Det var år och dar sen jag läste något utöver morgontidningen, allvarligt. Och jag som läste jämt och ständigt förut, vad sägs om 32 lånade böcker på en och samma gång redan i årskurs 2? Undrar var den läslusten försvann....

Lyckades få sällskap av Jessica på resan, alltid trevligare med sällskap! Köpte tre påsar chips också, varav två till mina bröder. Tanten i kassan och gubben bakom oss tittade väldigt konstigt men vafan, hellre massa chips än öl och cider, right? Också såg man tyvärr fel människa på fel plats, härligt. Å andra sidan, hoppas han såg mig!

Jaja, nu ska det läsas!

Marley och jag, godaste chipsen och Muse spelas högt.

Dreams

Åh, när ska alla drömmar bli verklighet? Kom på mig själv när jag satt och ja, slösurfade med att bara titta på sånt som ligger alldeles för långt fram i tiden. Ja, i mina ögon alltså. Allt man längtar mest till ligger ju alltid längst bort och är svårast att nå, visst är det så?

Flytta hemifrån, fixa körkortet, skaffa jobb, köpa hund, hitta drömprinsen, fånga en ängel, kasta sten på solen, blablabla... så mycket man vill, men förhoppningsvis är det inte helt omöjligt och inte sååå långt bort. Jag vet ju vad jag vill! Har allt planerat i huvudet, haha.

Tills dess, ska jag drömma och dagdrömma vidare. (Finns det något bättre än att sitta och dagdrömma? troligen inte)

Sötnosen med hänghakor

Ta min hand, håll min hand

Dagens fångst


Chiefen och docka

Istället för påskgodis

Åh vad jag njuter nu! Har varit sugen på det här länge och lyckades köpa med mig det hem redan igår, men sen kom det besök så allt gottgott har fått ligga och retas i skåp och kylskåp... Måttligt irriterande.


OLWs krispiga(VIKTIGT!) sourcream and onion-chips, philadelphia ost (original, och vitlök och örter) och vindruvor.

Jag får verkligen konstiga matsug ibland, helt sjukt. Kan vakna mitt i natten och bara tänka; leverpastej, nu! Maränger var det ett tag, och länge kolasnören. Popcorn och smör. Saltgurka. värst var ändå i somras när jag jobbade och helt plötsligt fick sug efter oliver. Oliver?! Jag hatar oliver! Argh.

Näe, tillbaka till det goda, Talang 2009, redigeringen av dagens bilder och skrivandet.
/R

Vad hände där?

Ah, så har vi gjort det också. Bråkat, eller argumenterat, diskuterat, varit arga, förbannade.... oense helt enkelt. Om något så litet som mitt val att vänta utanför dörren tills han hade pratat klart i telefon(eller iaf hörde mig).Det  var tydligen inte alls okej, inte alls. Jag tyckte han överdrev, herregud, jag gjorde ju inget fel?! Vet inte hur andra gör, men om jag knackar på hos någon och denne inte hör mig för att han eller hon är inne i ett telefonsamtal så sätter jag mig och väntar tills jag vet att min knackningar kommer höras. Så det gjorde jag, fel av mig?. Hans irritation låg över att han hade pratat om privata grejer, och att jag hade kunnat höra det.

Nu gjorde jag ju inte det, jag hörde Supermassive Black Hole i höger öra och ett svagt mumlande i vänstra.Men det hade minsann ingen betydelse, jag hade gjort det (suttit ner i en jävla trapp och väntat...?!) och det var tydligen tillräckligt för att sura ner en hel halvtimma. Frågan är vad vi egentligen bråkade om, kändes nästan som att vi bara gjorde det för sakens skull ett tag...

Jaja, det blev ju bättre sen, nästan lika bra som sist, så vad gjorde det? Ibland tror jag att det krävs en livlig diskussion för att föra två personer närmare varandra...

Att växa upp

Vackert väder, inga lejon.



"En sån där blomma i fönstret", mer än så kan jag inte om växter ;)

4 timmar träning

Ah, jag är så stolt! Lite spontant sådär tog jag och Chiefen en träningstur med grannen och hennes tik. Tanken var att tiken skulle få träna på att gå lös bland andra hundar, och Chiefen skulle då vara den andra. Slutade i en långpromenad på 4 timmar (!), totalt 13 km, och vi tränade på helt motsatta saker.

Tiken gick lös, och grannen jobbade konstant med att få tiken att inte gå precis bakom henne utan våga lämna hennes sida och gärna gå en bit framför. Jag jobbade med Chiefen lös i lina, och att han inte skulle springa ifrån mig utan gärna hålla sig vid min sida. 

Och det gick super! Nu sitter jag här och är helt totalt skitslut och orkar knappt flytta på mig. Skönt och helt klart något jag behövde ;) 


4 år tog det, men nu är han äntligen lugn och inte energispruta :)
Och söt är han också!

Sitta i solen, typiskt svenskt?

Härligt väder idag, eller hur? Blev genast på bra humör i morse, och nu har jag varit ett par timmar i solen i bara linne och haft det bra. Skööönt värre.

Däremot kan jag verkligen inte släppa det där om att det är ett så typiskt svenskt beteende. Så fort solen tittar fram på vinter/vårkanten slänger man av sig alla vinterkläder och plockar fram sommarkläderna, ballerinaskorna och solglasögonen. Sen sitter man på första bästa uteservering och fryser arslet av sig, men visst fan är det skönt att våren äntligen har kommit? Också klagar man när vintern får ett återfall tre dagar senare.

Typiskt svenskt?  Jo, jag är nog villig att hålla med till viss del. Det är ju lite så iaf, de första solstrålarna får alltid mig att vilja slänga av mig alla vinterkläder trots att det oftast leder till en och annan förkylning. Men det är ju så skönt i solen! Gör det förresten mig till en solslampa? Som slänger av sig kläderna så fort hon ser lite sol... tål att tänkas på.

Vad säger ni? Är det typiskt svenskt(skandinaviskt?) att tro att våren har kommit så fort solen tittar fram? 

Aj min hals?

blöh, mysig hosta och mysigt halsont man vaknade med imorse då! Gårdagens liter te hjälpte alltså inte... surt.

Igår fyllde jag 18! Inte helt fel, en tekopp (som nog räknas som badkar) och lite sedlar rikare. Började dagen med nationella i svenska och det gick väl, nån trevlig timma i solen utanför skolan innan det bar av hemåt. Trevlig dag helt enkelt :)

Idag ha jag inte gjort ett skit, men imorgonkväll ska jag och en gammal klasskamrat kanske ut och ja, umgås. Fira mig och att vi är myndiga nu typ :) Men beror väl lite på om jag är frisk eller inte...  Någon som känner för att följa? ^^
RSS 2.0