Sängsällskap




Alltid lika mysigt med en sovande hund i knät <3

Tjo!

Är det bara jag som är sjukt trött idag? Känns som att jag skulle kunna somna som jag sitter nu...

Har iaf haft ett par riktigt bra dagar nu, jag är helt okej med att sova lite överallt och flänga runt i bussar och dela ut korv.. jag älskar det! Nu ska jag ta en dusch, blir en såndär låååång en med inpackning och allt. En sån man har tid för alldeles för sällan ;) Nytt schema från och med i morgon, och jag älskar mitt redan! Typ. 

Puss, och tack för allt den senaste veckan tjejer! Från sängplatser till era matrester och sällskap, tack <3 

Han kan nåt som inte du kan

-Stilla!
Också sitter han där, och bara tittar medan matte kryper omkring på golvet, flyttar ljus, tar lite testbilder och kryper nära nära inpå med kameran... och han bara sitter.


Vad tycker ni om bilderna? Ljuset, kompositionen, eller chief, han är söt... (och tänk bort det vita längst upp på andra bilden... medveten om det :P)


senaste dagarna och shopping

Godmorgon!

Speedar lite snabbt igenom de senaste dagarna: Tis - tjejkväll hos Jessica K. Skräpmat, mys, film, snack och alldeles för lite sömn. Men kul! :) Ons - Mattekompletteringsprov som gick åt skogen. Missade mitt VG pga det och har nu ett fint G i matte. Eftersom att jag alltid varit mvg-barn på mattefronten så gör det mig lite ont.

Shoppade dessutom på rean igår, gjorde massa fynd! 250 kr på Gina Tricot slutade i ett par nya jeans för 99:- och tre tröjor, två stickade för 49:- st och en flerfärgad skjorta för 49:- Skjortan fick känna på saxen då den hade massa fula volangsaker som jag inte gillade. Härlig känsla att få klippa sönder något när man är förbannad :)
Väldigt nöjd med mina köp, slänger upp bilder på sakerna i helgen.

Så inte min dag!

Hello!

Det är verkligen inte min dag idag... har lyckats tappa bort mitt sl-kort, så tvingades köpa ett dygnskort nu... och det suger rejält, kommer kosta mig apmycket att köpa ett nytt då jag måste ha tillägget på det också...också måste jag köpa  dygnskort och betala bussresorna tills jag fått nya kortet... Hejdå gymkort! Måttligt roade föräldrar när man ringde och talade om vad som hänt.... Har tappat bort en vante också, men det är inte riktigt lika hemskt. 

Anyway. Sitter i skolan och pluggar med Lolla + 2, vi gör allt det där som borde ha varit klart för länge sen.  Ser nog ganska coolt ut, 4 pers vid ett bord som faktiskt gör något xD inte så vanligt här säg...

Nu, tillbaka till pluggandet :)

Chiefen

Bilder från i fredags, släpade med hundarna ut efter att Ida åkt... och Chiefen är ju bara så underbart söt! Funderar helt klart på att skriva ut dessa och sätta upp på väggen...
Vad tycker ni om dom? :)

VTFF nästa :D

Vecka Till FörFogande nästa vecka, vilket betyder LEDIGT ! :D Dock inte så mycket ledigt för mig, känns som att hela vecka är fullproppad...

Måndag: Till skolan, skriva på trafikuppsatsen och plugga samhäll m.m.
Tisdag:
Till skolan, fotomontering och lämna in statistikuppgift. Tjejkväll hos jessica K!
Onsdag: Till skolan, kompletteringsprov och lämna in trafikuppsats.
Torsdag: Sista dagen för fotouppgifterna, dippkväll (=sova) hos Elin!
Fredag: Till Romme, ev middag hos Ida på kvällen.
Lördag: Till Johanna.
Söndag: Hem från Johanna. Ev övningsköra.

Måste dessutom få in ett besök hos Familjen W... Och tjejer, vi måste tydligen besöka en tingsrätt denna vecka... någon som kan och när? ^^

Funderar på att avboka min och Johannas helg dock... tror inte jag kommer har råd, och det suger : (

Ida

Från igår, Ida var grym och jag är så nöjd med flertalet bilder.

Vad tycker ni om denna? ^^ Hit med kritiken! :)

Stora redigeringsdagen

Hello!

Gårdagen var underbar, gick kanon med Ida. Hon bara posar och allt blir så otroligt bra!
Så idag redigerar jag mina favoriter, förhoppningsvis får jag veta vilka bilder Ida vill ha redan ikväll så ska dom fixas också. 

Kommer bild snart!

Ronja, nöjd och nyklippt!(typ)

Hej!

Lite beröm till mig själv först; jag blev klar med alla grafgrejer igår och skickade in dem. Fick dessutom resultatet på de båda trafikproven jag gjorde i måndags: VG på stora provet och G på det lilla! Underbart, men det var också på gränsen...ett fel på stora och jag hade haft ig.

Sitter och inspireras av massa porträtt atm, Ida kommer om några timmar och vi ska ha hela 12 bra bilder. Massa variation behövs alltså. Om jag får ge mig själv kritik(får man det?) på senaste plåtningen så hade det kunnat varit lite mer variation i bilderna, men det är väl sånt man lär sig med tiden... Väldigt nöjd med ljuset i bilderna dock! :)



Klippte förresten lugg för en vecka sen, och resten av håret är uppklippt med längden kvar. Jag är så nöjd!

Var verkligen emot luggen först, frisören säger som vanligt att jag skulle passa jättebra i lugg men jag vägrar. Lugg är bara jobbigt, flyger omkring, ligger aldrig på plats och det krävs en halv burk spray för att hålla den någorlunda rätt.
Så nej tack. Men då fick jag förklarat för mig att den lugg jag haft tidigare nog var för tunn och ja... nu är den tjock och ligger snyggt all the time, till och med när jag är nyvaken ser den bra ut!

Och ja Sara, jag erkänner, du hade rätt xD

Planer för kvällen

Sista minuten är här, vilket för mig innebär att jag kommer sitta med alla grafgrejer jag inte gjort än och hoppas på att höja betyget lite. Och om inte annat så blir det iaf gjort :) Skicka in bilderna, skriva klart sista fotoprojektet, planera serie 9 (och så småningom även göra) och städa garaget ska jag också försöka hinna med - imorgon kommer nämligen Ida (Sara är tyvärr upptagen) och då blir det plåtning där!

Man gör vad man kan, eller hur? :)

Chiefen kan konsten!

En vacker dag ska jag hinna slänga på fler innan jag tar bilden... han har fixat 11! :O Anyway, imponerande eller hur?^^ 


Bländare 2,8, slutartid 1/60, ISO 400



Bländare 2,8, slutartid 1/60, ISO 400

Plåtning bokad och duktiga hund(ar)!

Hej, jag lever! Har varit i någon typ av trafikdvala hela helgen, har pluggat stenhårt (med spridda chipsochdippskurar) inför de båda proven som var igår och ja... det gick väl någorlunda bra iaf. Hur bra det gick får vi se i slutet av denna vecka ;)

Sprang på Ida idag, hon vill ha hjälp med presenten till sin kille(och sånt kan sluta hursomhelst... :P). Så på fredag kör vi, Ida modellar, Sara står för sminket och jag bilderna. Härligt! :D hums, undar om Tilda kommer också? Biffen, Barbie och Bobban här, det var lääänge sen sist!

Hundarna ställde upp (delvis mutade) framför kameran idag, och Chiefen visade stolt upp sina talanger! Bilder kommer, jag kan nästan garantera att ni blir impade ^^

Ledig dag, skissa klänning och göra omslag

Hej!

Idag är jag ledig, vilket är underbart skönt. Bra start på terminen tycker jag, skola en dag, ledig nästa. Skola igen och sen helg! :) Inte helt fel.

Igår kväll fick jag för mig att jag ska sy min egna klänning till Jessicas 18-årsfest. Tror nämligen inte att det blir så lätt att hitta en röd klänning, så varför inte? ^^ Efter massa surfande och länkande( ":O titta, underbar! studentklänningen?^^" osv. ) med Elin i går (i natt..) efter den perfekta klänningen har jag en ungefärlig skiss på hur jag vill ha den... sen att jag inte vet (minns) hur man använder en symaskin... det blir säkert jättebra ;)

Just nu sitter jag och gör dvd-omslag, har en del kvar att göra men mejlet vi fick nyss av läraren peppade en verkligen att göra klart det sista... Hela klassen snittar nämligen VG+ i betyg, nice! ^^

Bilder till projekt, Jessica B. Del 2.

Eftersom ni gillade bilderna (och johanna ville se bilder framifrån, haha) så kommer det två till här!
Vad tycker ni om dessa? Hit med kritiken, bra som dålig! ^^


Bländare 2,8, slutartid 1/200, ISO 100


Bländare 2,8, slutartid 1/250, ISO 100




Psst, någon mer som känner för att stå framför kameran?^^

God eftermiddag och tack!

Det gick att komma upp i morse, trots att det inte blev så mycket sömn inatt... känns mer nu, somnade nästan helt på bussen :/
Anyway, tusen tack för alla kommentarer till bilderna jag la upp igår! Guld värt <3

Nu, mat!

Bilder till projekt, Jessica B.

Bilder från dagens plåtning alltså, och nu vill jag ha kritik! Vad tycker ni? ^^

Bländare: 3,5, slutartid 1/125, ISO 100




Bländare 2,8, slutartid 1/160, ISO 100

Modell: Jessica B
Foto: Jag

Sönderfrusen och sjukt nöjd!

Satan va kallt det är ute! 2½ timma blev det för mig nere vid sjön. Eller isen. Och bara vid, folk är ju halvgalna som ger sig ut isen nu! Eller vi höll oss på rätt sida sprickan, jag går i alla fall inte längre ut när det ser ut såhär...



Hade ni gjort det? Vågat ta den risken?
Usch. Sjukt. Isen hade liksom knäcks, och det bara under natten... Och det mullrade och dånade under, så coolt!

Iaf. Dagens bilder med Jessica B blev kanonbra och nu väntar massa redigerande tillsammans med en varm kopp mjölk och honung. Finns det något bättre? :)

Puss!

Ronja, nyvaken och smått nervös.

God morgon!

Tre timmars sömn "i natt", och nu är jag uppe och på g igen... att komma upp imorgon bitti vid halv sex blir svårt (speciellt när man somnade halv sex idag), men det är ett senare problem.

Halv tolv ska jag möta Jessica, och helt ärligt så är jag lite nervös... eller förväntansfull kanske? Men det är säkert bra, lite press ska man ha på sig själv.

Nu ska väskan fyllas med grejer också ska jag baka en sockerkaka. Helt otippat, jag vet, men jag lovade Jessica något att äta och något varmt att dricka så... ;)

Bäst att man sätter fart då, puss!

Efter regn kommer solsken?

Såhär mitt i natten sitter jag med en väldigt bra känsla i magen...

Något säger mig att det här kommer bli en helt underbar vår och sommar, med massa skratt, glädje, lycka, men också stora (positiva) förändringar. Det sista iaf för mig... Det bara känns så. Eller vad säger ni? ^^ <3

Frost

Såhär såg det ut häromkvällen, like it? ^^


Personligen älskar jag hur frosten glittrar... kanske inte syns så väl här, men men ;)

Imorgon blir det äntligen photoshoot med Jessica B! Något jag ser fram emot, haha :)

Min mobil gillar inte mina vänner...

...såcks lajk häll gör det. Fick en w760i i julklapp (min förra var, eh, inte så hel.), och den har raderat första kontakten tre gånger nu, bara sådär! Varför?? Så jag har fått lägga in Agnes nummer(eftersom hennes nummer står först) flera gånger nu, har passat på att lära mig det utantill också. Som var sååå svårt! Lätta nummer är så underbart.

Så ser min, vissligen snygga, ovän ut.


En hel vecka fungerade den felfritt... har lagt in ett dum-nummer nu i alla fall. Ska se om det bara är det första numret som ramlar bort, då kan man ju stå ut med det. Men försvinner Agnes nummer igen, ja då kan ju andra nummer också bara försvinna, och då är det byebye telefono!

/Ronja, lagom road.

Planerar, studerar och tränar.

Hallå :)
Tyvärr blev dagens planer också inställda, men en ny dag (tisdag) är bokad. Lite skönt på ett sätt att det blev så, nu hinner jag planera det hela lite bättre. Har skisser på alla tänkta bilder nu, och ska fundera mer på vad för kläder damen ska få... Finns också en liten chans att det kommer snöa på tisdag, så ska filura på om jag kan utnyttja det på något bra sätt... hehe.

Så idag har jag pluggat, faktiskt. Körkortsboken har smyckats med massa små post-it-lappar, trafikhäftet likaså, och snart är alla dvd-omslag klara! Och frågeformuläret till statistikuppgiften är klart, så nu ska den bara skickas runt...
Stolt? Jo, lite.

Tänkte springa en vända ikväll också, men...det är liiite för kallt ute. Lite smått säg. Och det är en giltig ursäkt, -17 är inte att leka med! Så jag har plågat både armar och mage istället, man måste ju hålla sin nyårslöften ^^

Ronja, måttligt irriterad och lagom stressad.

Är måttligt irriterad på någon idag. Skulle fått hjälp av två tjejer med mitt projekt i foto, men den ena har ständigt fått ställa in. Varenda gång i en hel månad. Men, hon har ändå lovat att hjälpa till, hon sa själv att hon ville. "Jag längtar" och "åh vad kul det ska bli!" och allt det där. Så jag har självklart räknat med att ha henne med när jag planerat hela projektet.

Men nu börjar tiden ta slut och jag har verkligen inte lust att skjuta upp det här något mer. Så jag smsa och sa att jag hade tid hela nästa vecka(Hela veckan!) och kan när det passar henne. Sa också att det är de sista dagarna jag kan, deadline liksom.

Kan hon? Nej. Inte alls.

Och det är inte det att hon inte kan som gör mig sur. Jag har full förståelse för att man måste ställa in ibland, herregud det gör ju jag också då och då! Men nu var det ju hon som erbjudit sig att hjälpa mig, och hon visste att det fanns en deadline som jag måste hålla. Att ställa in flera gånger då tycker inte jag är helt rätt. 
Dock är hon en bra människa i övrigt, tro inget annat.

Så nu får jag planera om alltihop ikväll. Sí sí, min andra vän kan redan imorgon och jag tänker nog ta den chansen direkt. Även om det betyder att jag måste ställa in (ironiskt nog) fikat med Viola tyvärr, men jag tror hon förstår.

Så det blir till att skissa, planera och tänka ett par timmar framöver (troligen hela natten nu när man vänt på dygnet) .
Så kanske jag kan börja det här året med att lämna in något i tid ;)

pluggpluggplugg...

Hej!

Idag, och troligen de kommande 4 dagarna också, kommer jag plugga. Var inte den bästa eleven i höstas och ligger rejält efter i några ämnen. Typ 3. Eller, har inte skickat in alla uppgifter jag gjort... ja ja. Det blir till att ta tag i det nu, inget mer slappande på lovet för mig!

Plugga på en fredag kväll, suck.


Så, om jag skulle bli väldigt tyst de närmaste dagarna så har ni anledningen här ;)

Jag borde egentligen sova såhärdags...

...men det gör jag tydligen inte numera. Är det bra att vända på dygnet för ofta? Känns som att jag gjort det sista tiden...

Sitter med ett leende på läpparna, första dagen detta år ha varit en väldigt bra dag och det känns så nice. Ni vet när man blir så glad att man måste kontrollera sig själv för att inte skrika rätt ut? så är det :) Och det handlar egentligen bara om smågrejer, men ändå...stort smile.

Och när man har youtubat förlänge kan man hamna vartsomhelst, den här killen är så otroligt söt och musiken, rösten och allt är så grejjt att jag bara dör...  åh. ÅH.

Jag bara dör, smile.

Mina nyårslöften...

...som verkar ganska vettiga för en gångs skull ;)

Ta chansen, se möjligheterna.
Och mycket svårare än så behöver det inte vara :)

Hade ni några nyårslöften?

bilder från nyår

Är egentligen inte så förtjust i bilder på nyårsfyrverkerier, men igår lyckades jag få hela 3 stycken som jag bara älskade! Och eh, EN som blev som jag tänkt... dom andra, speciellt den andra, misstag! hehe :)


1, denna älskade jag redan i kameran. Kolla färgerna! Vadå spöktimmen? ;)



2, satsade på en liknande bild som föregående(det kan alltid bli bättre!) och var heeelt koncentrerad på vad som skedde framför kameran när folket runtomkring börjar skrika och gorma "Ronja AKTA!!!" Så jag slänger mig ner på marken och skriker som den lilla flickan jag är... *POOOFF*
Bra bild iaf :) och jag klarade mig jag också!


3, att den blev bättre än tänkt märkte jag först efteråt, spöktimmen som sagt! Någon som ser vad jag menar? ;)
RSS 2.0